ortianionut
329 poze   6667 vizite

10a-Registrul genealogic info prel de la club iepuri galati

REGISTRUL GENEALOGIC

- este registrul în care este ținută evidența iepurilor dintr-un anumit CLUB sau asociație.
Înscrisurile în acest registru se fac numai pe baza de documente, adică pe baza certificatelor de montă întocmite de către proprietarii iepurilor, cu ocazia montelor și fătărilor ce au loc în crescătoriile proprii de iepuri - se transmit pe hârtie sau în format electronic.
Registrul genealogic se ține anual - după trecerea unui an, se întocmește un alt registru pentru anul următor, unde vor fi înscrise de la început cu numere de înregistrare animalele ce se vor naște în anul respectiv.
Evidența se ține pe rase, și pe varietăți de culoare în cadrul raselor.
În cadrul clubului se desemnează un responsabil cu registrul genealogic, care răspunde de realizarea corectă a înscrisurilor în acest registru.
De obicei, maestrul de tatuaj al Clubului ține și registrul genealogic, dar în anul următor poate fi desemnat un alt crescător, cu experiență, care va face o pregătire prealabilă pe lângă maestrul de tatuaj, un fel de ucenicie pentru a deprinde tehnica tatuajului, și a cunoaște procedura înscrisurilor.
În registrul genealogic se înscriu datele despre puii de iepuri de rasă tatuați pe baza informațiilor conținute în Certificatele de montă, pe care crescătorii le dau maestrului cu ocazia efectuării tatuajului.
.
În registrul genealogic se înscriu următoarele date:
- nr . curent de înregistrare ( acest nr, este cel ce se tatuează pe urechea dreaptă a iepurelui după RO - adică țara de origine a iepurelui).
- tatuajul urechii drepte - care e format din RO ( România) urmat de nr. din registrul genealogic - de exemplu RO 11 .
- tatuajul urechii stângi - format din inițialele județului sau localității - urmat de luna și anul nașterii iepurelui ( în cifre) - de exemplu : - SJ 2 1 ( SALAJ-februarie 2011) - se înscriu ( tatuează) ultimele cifre din lună și din an .
- data nașterii - luată din certificatul de montă;
- sexul iepurelui - luat din certificatul de montă;
- numele și prenumele crescătorului ( proprietarul iepurelui ).
- datele tatălui și mamei iepurelui - adică tatuajele lor - luate din certificatul de montă - și rezultate ale acestora în expoziții , dacă este cazul .
.
Aceste date sunt trecute în registrul genealogic, după ce responsabilul registrului vede părinții și iepurii pe care îi tatuează la crescător acasă și primește de la crescător certificatul de montă completat și semnat de acesta cu datele expuse mai sus.
În prealabil crescătorul care montează o femelă face notările în registrul său, și completează certificatul de montă cu datele corespunzătoare, iar după ce controlează cuibul, anunță responsabilul registrului genealogic pentru rezervarea numerelor de înregistrare, cu care se vor tatua respectivii iepuri.
cap de tabel registru
cap de tabel registru


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.